CASOVI NACRTNE GEOMETRIJE

27.11.12

Uvodimo i PERSPEKTIVNO CRTANJE na velika vrata na ovaj sajt





ЗАШТО ОВО РАДИМ?

Зато што сам видео да се на дебилном факултету архитектуре у Београду перспективно цртање ради по систему који на неки начин припада прошлости, комбинацијом НАЦРТНЕ ГЕОМЕТРИЈЕ и постављања очне тачке у перспективи. Дебилни факс из Београда тако ради по том на неки начин доста и компликованом систему док је некад ПЕРПСЕКТИВНО ЦРТАЊЕ са овог факултета било најцењеније у овом делу света захваљујући професору Петру Анагностију, великом заљубљенику у ову пврсту представљања објеката, Дакле од данас и перпсектива на овом сајту који без икаквог ограничења поклања свима вама радове из нацртне и перспективе.

ЧЕМУ СВЕ ОВО?

Па ионако овај сајт зовем НАЈВЕЋИМ САЈТОМ ЗА НАЦРТНУ ГЕОЕМТРИЈУ НА СВЕТУ па што не би био још већи?

Ова горе слика је из невероватно доброг уџбеника професора СТЕВАНА ОПАНЧАРЕВА и молим све цењене ученике и студенте архитектуре са београдског универзитета да нађу себи један примерак ове дивне књиге одакле огу научити тај систем цртања.

ЗАШТО НЕ ДОНИРАТЕ СВОЈЕ ЦРТЕЖЕ ОВОМ САЈТУ?


Зато што сте јако себични као и сви Балканци, гледате само себе и само да се нешто добије бесплатно а не размишљате и ви да допринесете овом сајту донацијом својих цртежа или да скенирате тешке задатке и псотављате их и све тако. Много би било занимљивије.


No comments: