14.11.08

Udžbenici za NACRTNU GEOMETRIJU





Lepa kolekcija udžbenika od kojih svaki odredjuje gde studirate.

NACRTNA GEOMETRIJA Petra Anagnostija je za arhitektonski i gradjevinski fakultet. Puno primera iz prakse, gomila zadataka ali malo dobrih pravih saveta. Najpregledniji crteži koje znam.

NACRTNA GEMETRIJA Vinka Djurovića je najpotpuniji udžbenik za studente skoro svih fakulteta. Ima najopštije primere iz svih poglavlja geometrije koja se proučavaju na tehničkim fakultetima i prava je biblija za one koji vole nacrtnu.

NACRTNA GEMETRIJA Stevan Živanovića je ustvari viši stepen gemetrije koji se izučava na rudarskogeološkom odseku Gradjevisnkog fakulteta. Ova geometrija se sada izučava i na drugim faksovima i ova knjiga je psotala zakon i za druge. Malo primera i dosta teško razumljiv jezik.

Vilko Niče je jedan od nekolicine autora stare Jugoslavije čije su knjige i udžbenici i zbirke jako čitljivo štivo i razumljivo svim studentima. Ova knjiga je isto viša NACRTNA GEMETRIJA i bavi se raznim oblicima perspektivnog crtanja.

ZADACI IZ NACRTNE GEOMETRIJE Zdravka Kurnika je najpoučnija zbirka koju znam. Čuvam je još od vremena studiranja i nepresušna je za postavljanje primera na ovom blogu. Zadaci iz ove zbirke su razumljivi i studentima i djacima specijalizovanih tehničkih škola što je prava retkost.

Zbirka zadataka iz nacrtne geometrije i perspektive Ljubice Gagić je naravno namenjena studentima gradjevine i arhitekture ali i ostalima jer je jako pregledna i shvatljiva. Najvažnije što je ovo retka zbirka koja ima i rešenja. Jedino još ovu knjigu je moguće nabaviti na Gradjevinskom fakultetu u Beogradu kao i udžbenik koji ide uz nju.

No comments:

Post a Comment

Molimo da ovde unosite konstruktivne predloge.