CASOVI NACRTNE GEOMETRIJE

28.12.10

CXXV Rotacija tela (večni zadatak)

РОТАЦИЈА је вечити задатака свих узраста и студената и срењошколаца било које струке. То је зато што је сам ротација једна од основних радњи у геометирји уопште. РОТАЦИЈА и ТРАНСФОРМАЦИЈА два су основна момента геоемрије. Ротацијом и трансформацијом се изглед тела не губи, остаје исти у свим пројекцијама само се мења поглед на тело.

РОТАЦИЈА подразумева увек ротацију око једне праве која обавезно задата.

Нека ово буде последњи задатак у овој већ одртавелој 2010. години а у следећој се видимо са новим задацима и решењима.

Наравно опет понављам да бих волео да видим и вас како учествујете својим решењима и шаљете их маилом и ми их објављујемо. Било би то лепо да је ово дијалог а не наш монолог са недефинисаним посетиоцима који као и да не постоје. БЛОГови су за причу и сарадњу а не за ваше немо ћутање и подло подизање задатака.


СРЕТНА НОВА 2011. ГОДИНА И НЕК ВАМ НАЦРТНА ГЕОМЕТРИЈА ПОСТАНЕ СРЕДСТВО ИЗРАЖАВАЊА А НЕ ПРЕДМЕТ ОКО КОГА СЕ МУЧИТЕ И СА НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОШЋУ УЧИТЕ.

НЕ ЛУТАЈТЕ ОКОЛО У ПОТРАЗИ ЗА РЕШЕЊИМА ВЕЋ САМИ ПРИСТУПИТЕ НАЦРТНОЈ ГЕОМЕТРИЈИ КАО НАЧИНУ ЦРТАЧКОГ ИЗРАЖАВАЊА И ОДЈЕДНОМ ЋЕ ВАМ СВЕ БИТИ ЈАСНИЈЕ. ОВАЈ САЈТ ВАМ ПОМАЖЕ У ТОМЕ ДА СТЕКНЕТЕ НАВИКЕ ЛЕПОГ ЦРТАЊА ТЕХНИЧКИХ ПРЕДМЕТА.

No comments: