CASOVI NACRTNE GEOMETRIJE

19.4.11

CXXXII Oktaedar (srednje škole)


Данас промовишемо лепу књигу коју је објавила КАТАРИНА ЈЕВТИЋ НОВАКОВИЋ, професорка Грађевиснко-геодетске школе у Београду и нашег најажурнијег читаоца и обожаваоца овог заиста уврнутог блога о НАЦРТНОЈ ГЕОМЕТРИЈИ. Њена књига ће овде имати продужену промоцију јер ћемо радити и задатке из те збирке. За почетак је то један леп октаедар (мој надимак).

Књиг аима и ЦД о коме ћемо накнадно разговарати и представити садржај. Све у свему ово је јако лепа књига у овом нашем опустелом тржишту књига које говоре о Нацртној. Некада их је било небројено а данас је то све спало на књиге које подржавају наставу на високим и у средњим грађевинским школама. Хоћу да кажем да се само још у грађевиснкој струци изучава поштено ова веома стара и наука. Свака част КАТАРИНА!

Сарадник на овом пројекту је МИЛОЈЕ СИМАНИЋ, инж. грађевине. Колико сам је ја схватио да није њега књиге не би ни било. Као што рекох да није те грађевинске струке не би било ни НАЦРТНЕ ГЕОМЕТРИЈЕ. Као да је ова струка чувар ових древних знања?!



No comments: